• Ympäristöä kunnioittaen kaikilla tasoilla
1

Ympäristösertifikaatit

Ympäristösertifioiduille tuotteille asetetut vaatimukset ovat korkeat, ja se on mielestämme hyvä asia. Suuri osa ympäristövalikoimastamme sisältää erilaisia ympäristömerkkejä kierrätyksen ansiosta, ja olemme siitä erittäin ylpeitä. Se on todiste siitä, että valikoimamme tuotteet tekevät hyvää ja se auttaa sinua tekemään hyvän ympäristövalinnan joka kerta. Tunnettujen ympäristömerkkien, kuten Joutsenen, EU:n ympäristömerkin, hyvän ympäristövalinnan, myrkyttömän esikoulun ja FSC:n, avulla on helpompi löytää oikea ympäristömerkki.


Astma- ja allergiayhdistys

Symboli on terveysmerkintä, jolla kerrotaan, että astma- ja allergiayhdistys suosittelee tuotetta.

Hyvä ympäristövalinta

Ruotsin luonnonsuojeluyhdistyksen SNF:n ympäristömerkki, joka toimii ympäristön parhaaksi. Hyvä ympäristövalinta-merkintä ei liity myyjään eikä ostajaan.

Blue Angel

Saksalainen ympäristömerkki, jonka kriteerit vastaavat pohjoismaista Joutsen-ympäristömerkkiä.

EU-ympäristömerkki

(EU-kukka). Yhteinen ympäristömerkki EU- ja ETA-alueella. EU-ympäristömerkki rinnastetaan pohjoismaiseen Joutsen-ympäristömerkkiin.

Eurolehti

EU:n symboli luonnonmukaiselle maataloudelle.

Reilu kauppa

(Reilu kauppa) Eettinen ja sosiaalinen merkintä, joka keskittyy ihmisoikeuksiin.

Forest Stewardship Council (FSC)

Kansainvälinen metsäraaka-aineiden merkitseminen kriteereillä, jotka edellyttävät metsätalouden sosiaalista, ekologista ja taloudellista huomioon ottamista.

Krav-merkitty

Krav-merkityt tuotteet ovat luonnonmukaisesti kasvatettuja, ja niillä on erityisen korkeat vaatimukset eläintenhoidolle, terveydelle, sosiaaliselle vastuulle ja ilmastovaikutuksille.

Pan European Forest Certifikation (PEFC)

Eurooppalainen järjestelmä pääasiassa perhemetsätalouden sertifioimiseksi. Kriteerit hyvän tasapainon kehittämiseksi metsätuotannon, ympäristön ja sosiaalisten etujen välillä.

Rainforest Alliance

Pyrkii säilyttämään biologisen monimuotoisuuden ja luomaan kestäviä elinkeinoja työntekijöille ja viljelijöille. Säännöt laaditaan yhteistyössä paikallisten luonnonsuojelujärjestöjen kanssa.

Joutsen

Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki. Tuotteilla, jotka täyttävät ympäristömerkki Joutsen-kriteerit on pienempi ympäristövaikutus.

UTZ-sertifioitu

Kahvin, kaakaon ja teen kestävän maatalouden merkintä. UTZ opettaa viljelijöille työtapoja, jotka ovat kestävämpiä sekä ympäristölle että ihmisille.